Обліково-аналітичне забезпечення оцінки фінансової стійкості підприємств торгівлі - Нагорна, Ірина Володимирівна; Кузнецова, Світлана Олександрівна; Польова, Тетяна Володимирівна; Мельничук, Марина Олексіївна; Дяченко, Катерина Сергіївна; Порсюрова, Ірина Петрівна; Клімович, Ірина Миколаївна; Баширова, Гюнай (ФОП Іванченко І. С., 2020)
В колективній монографії відображено результати науково-дослідної роботи "Обліково-аналітичне забезпечення оцінки фінансової стійкості підприємств торгівлі" (державний реєстраційний номер 0118U004056). Монографія представляє авторський підхід колективу науковців до вирішення актуальних питаннь формування обліково-аналітичного забезпечення оцінки фінансової стійкості торговельних підприємств України. У монографії розвинуто теоретичні положення, науково-методичний інструментарій і практичні рекомендації щодо уточнення категоріального апарату пов’язаного із фінансовою стійкістю та визначено її місце в обліково-аналітичній системі підприємства; досліджено сучасний стан та обумовлено тенденції розвитку торговельної галузі України; ідентифікації елементів облікової політики та їх впливу на фінансову стійкість підприємств торгівлі; сформовано технологію формування обліково-аналітичного забезпечення управління фінансовою стійкістю; концептуальних засад аналізу фінансової стійкості підприємств торгівлі. Монографія призначена для науковців, викладачів, керівників і фахівців підприємств, студентів економічних спеціальностей закладів вищої освіти.
Keywords: монографія; роздрібна торгівля України; економіка; торговельні підприємства; бухгалтерський інжиніринг; управлінський облік