Сучасна світова фінансова криза і еволюція лібералізму - Самборський, В. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглядається еволюція ліберальної ідеології розвитку економіки, акцент робиться на тих теоріях, які найбільше вплинули на розвиток ліберальної ідеї, а також на тих, в яких відбулася трансформація ліберальної ідеї через включення в неї цінностей інших ідеологій. Робиться спроба визначення тих шляхів на яких буде відбуватися подальша еволюція ліберальної ідеології.

In the article is considered the evolution of liberal ideology of the economy. The accent is done on the theories which had influence on the development of that idea and others theories in which the transformation of liberalism took place. Also in the article the author makes the attempt of defining ways in which the liberal ideology will be develop.
Keywords: ліберальна ідеологія; цінності лібералізму; господарське життя; економічний розвиток суспільства; модель; економічна політика