Раціональні умови використання смакових та функціональних збагачувачів в напоях - Кричковська, Лідія Василівна; Жулінська, О. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Робота присвячена проблемі обґрунтування застосування різних нутріцевтиків у функціональних напоях. Розглядається питання введення до складу рецептури напою мікробіологічного каротину, лимонної кислоти та гідратованих фулеренів для продукту з профілактичними властивостями.

The work is dedicated to the problem of grounding the usage different nutriceutics in functional drinks. The problem of the introducing the microbiological carotene and hydrated fullerenes in the drinks formulation has been reviewed in order to create the product with prophylactic features.
Keywords: склад рецептури; мікробіологічний каротин; лимонна кислота; харчування