Method of processing video information resource for aircraft navigation systems and motion control - Tymochko, O.; Larin, V.; Osiievskyi, S.; Timochko, O.; Abdalla, A. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
It has been considered the existing methods of processing of video information resource in modern aircraft navigation systems and motion control. Also it is indicated that there is a contradiction between the need to reduce the intensity of information resource for strongly saturated fragments and to maintain the correspondence of recovered fragments to the original aerial photo. It has been described the components' characteristics of the transforming for the image's areas with varying structure complexity. The rationalization of the dividing strategy is based on the complexity of aerial photographs is substantiated. It is proposed to quantize the transformation's description of an aerial video information segment in relation to the base element's value vector to a certain threshold value. The reduction of combinatorial redundancy as a result of the application of top-level quantized levels array in a separable space is substantiated.

У статті розглядаються існуючі технології обробки видових зображень в сучасних засобах навігації та управління рухом. Вказується на наявність протиріччя між необхідністю зменшувати інформаційну інтенсивність для сильнонасичених фрагментів та підтримки відповідності відновлених фрагментів вихідному аерофотознімку об'єктів інтересу. Описуються характеристики компонент матриці після ортогонального перетворення для ділянок зображення з різною структурною насиченістю. Обґрунтовується застосування роздільного правила нормування з урахуванням структурної складності аерофотознімків об'єктів інтересу. Пропонується проводити обробку значень елементів трансформанти сегменту аерофотознімка об'єктів інтересу по відношенню значення елементу вектору основи до деякого заданого порогового значення. Обґрунтовується скорочення комбінаторної надмірності в результаті застосування подання масиву верхнього квантованого рівня в роздільному просторі. Розроблено політику керування часовими витратами на доведення даних аерофотознімка шляхом застосування адаптивної нормалізації компонент елементів відеоінформаційного ресурсу. Розроблений критерій до формування частотного опису матриці після ортогонального перетворення сегменту аерофотознімка на основі дворівневого представлення динамічного діапазону значень трансформанти, що дозволяє скоротити комбінаторну надмірність.
Метод обробки відеоінформаційних ресурсів для систем навігації та управління рухом
Keywords: aerial photos; redundancy; coding; quantization; orthogonal transformation; matrix; data; high-frequency components; аерофотозйомка; надмірність; кодування; квантування; ортогональне перетворення; матриці; дані; високочастотні компоненти