Василь Євдокимович Бреславський – видатний вчений-механік (до 90-річчя з дня народження) - Ларін, Андрій Олексійович (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена опису життєвого шляху й творчої спадщини видатного українського вченого–механіка, доктора технічних наук, професора Василя Євдокимовича Бреславського. Коротко викладені основні наукові результати, отримані В.Є.Бреславським в теорії механічних коливань стосовно оболонкових конструкцій.

The paper is devoted to the description of the life path and scientific heritage of the prominent Ukrainian scientist in Mechanics, doctor of technical sciences, professor Breslavsky Vasyl’ Evdokimovich. The basic scientific results, were obtained by V. E. Breslavsky in the Theory of Mechanical Oscillations of thin-walled structures, are briefly presented.
Keywords: Бреславський Василь Євдокимович; теорія коливань тонких оболонок; Харківське вище авіаційне інженерне військове училище; ХВАІВУ; теоретична механіка