Обґрунтування товщини ізоляції витих екранованих пар структурованих кабельних систем - Бойко, Антон Миколайович; Безпрозванних, Ганна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Виконано аналіз впливу екрану на параметри передачі екранованих витих пар 5е та 7 категорії. На основі числових розрахунків електричного поля екранованої витої пари категорії 7 обґрунтована товщина трьохшарової ізоляції, що забезпечує параметри передачі в межах нормованих значень та відповідну гнучкістькабелю.

The analysis of influence of the screen on parameters of transfer of the shielded twisted pairs a category 5е and 7-th is executed. On the basis of numerical calculations of an electric field of the shielded twisted pair a category 7 the thickness of three-layer isolation providing parameters of transfer in the normalized range and corresponding flexibility is proved.
Keywords: числові розрахунки; поле; трьохшарова ізоляція; нормовані значення