Деривативи на міжнародному фінансового ринку - Сусліков, Станіслав Вячеславович; Черепанова, Вікторія Олександрівна; Матросова, Вікторія Олександрівна; Перерва, Петро Григорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Доведено, що деривативи, пов'язані з правом однієї зі сторін вчиняти в майбутньому певні дії, якими вона може скористатися чи ні на свій розсуд. Класичними прикладами є опціон (угода, за якою потенційний покупець або потенційний продавець отримує право, але не обов'язок, купити або продати актив (товар, цінний папір) за заздалегідь обумовленою ціною в певний момент майбутнього або протягом певного періоду часу) і варіант (цінний папір, що дає власнику право придбати пропорційну кількість акцій за визначеною ціною протягом певного періоду часу і, як правило, за вищою ціною, ніж поточна ринкова ціна).
Keywords: деривативи; міжнародні фінанси; ринок; опціони; акції; міжнародний бізнес