Налагодження зв'язків міжнародного бізнесу полюсами технологічного розвитку - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Дерід, І. О. (Дніпропетровський університет, 2011)
У світі, що глобалізується, жодна країна не може вважатися конкурентоспроможною, якщо вона не виходить на світовий ринок. Нині найбільш успішними є ті країни, які розвивають інновації. Інноваційний успіх національної економіки значно залежить від наявності полюсів технологічного розвитку. Важливою функцією таких структур є налагодження міжнародного бізнесу.

In the globalizing world no one country can be considered competitive, if it keeps indoors to the world market. Presently most successful are those countries which develope innovations. Innovative success of national economy considerably depends on the presence of poles of technological growth. The important function of such structures is adjusting of international business.
Keywords: кластери; резиденти; нерезиденти; конкурентоспроможність; ринок світовий; інновації; економіка національна; international business; poles of technological development; clusters; residents; non-residents; competitiveness; innovation support