Біотехнологічні аспекти створення препаратів на основі пробіотиків - Хижняк, Оксана Сергіївна; Краснопольський, Юрій Михайлович (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянута класифікація пробіотичних і пребіотичних препаратів, наведено перелік препаратів, представлених на українському ринку пробіотиків. Показана роль пробіотичних препаратів, яку вони виконують в організмі. Окремо представлені характеристики біфідобактерій та лактобацил. Розглянуті аспекти створення препаратів на основі безклітинних компонентів пробіотиків. Доведена необхідність розробки комбінованих препаратів на основі місцевих біоваріантів. Іл.: 0. Бібліогр.: 21 назв.

Reviewed the classification of drugs, a combination of prebiotic and Probiotic is a list of the products presented on the Ukrainian market of probiotics. The role of probiotic preparations carried out by them in the body. Separately considered characteristics of bifidobacteria and Lactobacilli. Reviewed aspects of production drugs on basis of noncellular components of probiotics. Demonstrated the need to develop combined preparations on the basis of local biovariants. . Im.: 0: DBMS is drawn is developed.: 21
Biotechnological aspects of creating drugs based on probiotics
Keywords: медицина; захист здоров’я людини; біотерапія; пробіотики; пребіотики; симбіотики; probiotics; prebiotics; simbiotiks