Транспортные системы автоматизированных формовочных линий крупного литья - Диордийчук, В. В.; Шкода, В. А. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті проведений аналіз різних конструкцій основних транспортних систем автоматизованих формувальних ліній. Розглянуті чинники, що обумовлюють вибір типа транспортної системи. Показана необхідність проведення досліджень силових навантажень в елементах системи з метою створення оптимальних конструкцій, що забезпечують надійну і безперебійну роботу ліній.

In the paper the analysis of different constructions of the automated moulding lines basic transport systems is conducted. Factors, stipulating the type selection of a transport system, are considered. The necessity of leadthrough of researches of the power loadings is rotined for the elements of system with the purpose of creation of optimum constructions, providing reliable and trouble-free work of lines.
Keywords: АФЛ; деформации; напряжения; рама паллеты; деформационно-силовая модель; силовые нагрузки