Етномовна наукова проблематика в українознавчих студіях у сучасній Україні - Скляр, Володимир Миколайович (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті аналізується доробок українських науковців у дослідженні етномовних процесів в Україні. Визначено ступінь розробки етномовної проблематики за окремими напрямами українознавчої науки.

In article the done work of the Ukrainian scientists in research of ethnolanguage processes in Ukraine is analyzed. The degree of an ethnolanguage problematic working out in separate directions of Ukrainian science of science is defined.
Keywords: процеси етнічні; українці; мова українська; етнос; населення; вчені українські