Науково-методичні підходи до вирішення проблем практичної реалізації механізму комерціалізації об'єктів інтелектуальної власності - Перерва, Петро Григорович; Гладенко, Іван Васильович; Косенко, Андрій Васильович; Ткачов, Максим Михайлович (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглянуто питання створення організаційно-економічного механізму комерціалізації об'єктів інтелектуальної власності на підприємствах промисловості та в наукових установах. Виявлено особливості його функціонування на підприємствах і в установах різних форм власності. Розроблені пропозиції щодо усунення виявлених проблем.

Questions of creation of organizational-economic mechanism of commercialization of intellectual property in industrial enterprises and in scientific institutions. The peculiarities of its functioning on the enterprises and institutions of different ownership forms. We have developed proposals to address the identified problems.
Keywords: комерціалізація; ринкова вартість; інтелектуальна власність; ефективність; ринкові відносини