Визначення соціально-економічної ефективності портфеля реальних інноваційно-інвестиційних проектів - Васильцова, Світлана Олександрівна; Майстро, Руслана Григорівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Пропонується метод розрахунку соціально-економічної ефективності портфеля проектів для кожного безпосереднього учасника, маючи за головну мету при цьому перевірку можливості дійти згоди щодо реалізації проекту між сторонами-учасниками. Зроблені висновки щодо ефекту який отримує кожен з учасників проекту, крім його ініціатора, це є : підприємство-інноватор, що реалізує проект, та його акціонери особисто; банки-партнери,; лізингова компанія, що надає устаткування для розробки проекту та інші особи й установи.

The method of calculating the socio-economic efficiency portfolio for each direct participant, with the main objective while checking the possibility to agree on the project between the Parties involved. Conclusions regarding the effect, what are yotrymuye each of the project participants, in addition to its originator, it is: the company-innovator who implements the project and its shareholders in person; partner banks,; leasing company that provides equipment for project development and other individuals and organizations. During rorahunku social impact was calculated by using scoring. The greatest effect of the project with the calculation results get enterprise-inovator.
Definition of socio-economic efficiency portfolio of real innovation and investment projects
Keywords: портфель проектів; учасники проекту; підприємство-інноватор; банки-партнери; лізингова компанія; portfolio; project; social, economic efficiency; project participants