Аналіз надійності мікропроцесорних пристроїв релейного захисту - Грищук, Юрій Степанович; Тимошенко, Руслан Фаритович (НТУ "ХПІ", 2010)
Проведено порівняльний аналіз надійності різних видів релейного захисту електроенергетичних об’єктів, виявлені переваги і недоліки електромеханічних реле захисту і мікропроцесорних пристроїв релейного захисту та запропоновано застосування високопродуктивних перешкодостійких мікроконтролерів.

A comparative analysis of reliability in different types of relay used for protection of electrical power systems is carried out. Advantages and lacks of electromechanical and microprocessor protection relays devices are revealed. Application of high-efficiency noise proof microcontrollers is offered.
Analysis of reliability in microprocessor devices used at relay protection
Keywords: об’єкт захисту; РЗ; інтегральна мікросхема; аналого-цифровий перетворювач; центральний процесор; high-efficiency noise proof