Апріорні оцінки границь рівноважної ціни на підставі законів попиту та пропозиції - Андрейшина, Н. Б. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі будується математична модель, в якій попит і пропозиція розглядаються як функції, залежні від ціни товару та зміни її формування; отримане диференціальне рівняння рівноваги попиту та пропозиції та проведені апріорні оцінки границь рівноважної ціни.

The mathematical model in which supply and demand are dealt with functions which depend on price and tendencies of its formation has been built. The differential equation of balance of supplying demand. Apriority estimations of boards of balance price are conducted.
Keywords: математична модель; ринкова економіка; ціноутворення; цінова політика; цінова стратегія; купівля; продаж; товарне виробництво; рівноважні ціни