Диагностика наружного слоя покрытия, полученного микродуговым оксидированием на сплавах алюминия - Тихоненко, В. В.; Шкилько, А. М. (НТУ "ХПИ", 2010)
Стаття присвячена дослідженню фізико-механічних властивостей зовнішнього технологічного шару МДО-покриття на алюмінієвих сплавах різних груп із додатковим залученням екзоемісійної діагностики і методу контактної різниці потенціалів. Запропоновано метод екзоелектронної емісії використовувати для діагностики і виявлення дефектів на поверхні МДО-покриттів.

The article is dedicated to research of physical-mechanical properties of external technological layer of micro-arc oxide coatings on the aluminum alloys of different groups with additional using of exoemission diagnostics and method of contact potentials difference. Method of exoelectron emission is suggested to use for diagnostics and detecting defects on the surface of micro-arc oxide coatings.
Keywords: метод микродугового оксидирования; МДО; МДО-покрытия; поверхностный потенциал; ПП; экзоэлектронная эмиссия