Интенсификация процессов массообмена при повышенных нагрузках по жидкой фазе в тарельчатых колонных аппаратах - Сущенко, И. А.; Сулима, А. Н.; Шепотько, И. П.; Молодцова, Л. С.; Курочка, Т. А.; Негода, С. П.; Яшина, Т. Г. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті розглянуті проблеми створення ефективного обладнання для процесів масообміну в умовах підвищеного навантаження з рідинної фази. У результаті досліджень та конструктивних опрацювань створена нова конструкція десорбера (регенератора), промислове впровадження якого підтвердило доцільність використовування методів подовжньо-поперечного секціонування апарата та апаратурно-конструктивної інтенсифікації технологічних процесів взаємодії газів та рідин.

Inarticle problems of creation of the effective equipment for processes of mass transferе in the conditions of the raised loadings on a liquid are considered. As a result of researches and constructive studies the new design of desorber (regenerator) is created. Its industrial introduction has confirmed expediency of use of methods is longitudinal-cross sectionalization of the device and a hardware-constructive intensification of technological processes of interaction of gasesand liquids.
Keywords: застойные зоны; циркулирующие потоки; дегазированная жидкость; гидродинамика