Методи аналізу систем і прийняття рішень в умовах невизначеності - Раскін, Лев Григорович; Сіра, О. В.; Кожевніков, Георгій Костянтинович (Факт, 2023)
У підручнику викладено основні поняття теорії нечітких множин. Особливу увагу приділено прикладним задачам нечіткої математики. Розглянуто методи розв’язання нечітких задач математичного програмування. Книга містить велику кількість прикладів, розділи підручника включають контрольні запитання. Підручник рекомендовано для студентів спеціальності «Комп’ютерна інженерія» і широкого кола фахівців у галузі інформаційних і комп’ютерних технологій, а також у галузі розробки моделей і методів прийняття рішень.
Keywords: підручник; нечіткі множини; бінарні операції; нечітке математичне програмування; унарні операції; принцип узагальнення