Розмірно-функціональний аналіз силових трихвильових зубчастих передач - Приймаков, Олександр Григорович; Градиський, Юрій Олександрович; Янчик, Олександр Григорович (Академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, 2014)
У статті на основі аналізу специфіки функціонування хвильової передачі під навантаженням виявлена вихідна (замикаюча) ланка сукупності основних ланок у площині хвильового зачеплення (генератор - хвильове зачеплення). Отримані залежності для розрахунків складових його елементів, граничних значень і допуску. Визначено радіальне осідання полімерного шару гнучкого колеса під навантаженням.

In the article the initial (closing) link of ensemble of basic links inplane of wave hooking (a generator - wave hooking) is educed on the basis of analysis of specific of functioning on-loading wave gearing. Dependences are got for the calculation of making him elements, limit values and tolerance. The radial sinking of polymeric layer of flexible gear is determined on-loading.
Measuring-functional analysis of the power three-wave gearing
Keywords: хвильова зубчаста передача; хвильове зачеплення; розмірно-функціональний аналіз; бічний зазор у зачепленні; розрахунки бічного зазору; осадка полімерного шару; wave gearing; wave hooking; measuring-functional analysis; sidelash in hooking; calculation of sidelash; sediment of polymeric layer