Вплив кам'яновугільного пеку у складі вугільної шихти на якість коксу - Тюфанов, Сергій Геннадійович; Гужвінська, Тетяна Вячеславівна; Богоявленська, Олена Володимирівна; Лисенко, Ігор Анатолійович; Вейсберг, Ольга Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Проведено огляд різних способів підвищення якості вугільної шихти та режимів коксування для підвищення якості коксу при використанні альтернативних джерел сировини, які є перспективними замінниками цінних марок вугілля [1, 2, 3]. Визначено перспективи використання кам'яновугільного пеку в якості добавки у вугільну шиту для покращення властивостей коксу. Досліджено влив кам’яновугільного пеку на показники якості коксу та його оптимальний вміст у вугільній шихті.

A review of various ways to improve the quality of coal charge and coking regimes to improve the quality of coke using alternative sources of raw materials, which are promising substitutes for valuable brands of coal [1, 2, 3]. Prospects for the use of coal pitch as an additive in coal sewing to improve the properties of coke have been identified. The influence of coal pitch on coke quality indicators and its optimal content in coal charge was studied.
Influence of coal pitch in the coal charge on coke quality
Keywords: вугільна шихта; кам'яновугільний пек; коксівне вугілля; кокс; спікливі добавки; coal charge; coal pitch; coking coal; coke; sintering additives