К определению температурного поля в огнеупорной кладке варочного бассейна стекловаренной печи - Кошельник, Вадим Михайлович; Бекназарян, Давид Владимирович; Хавин, Евгений Валерьевич (НТУ "ХПИ", 2008)
Наведено результати рішення двомірної задачі нестаціонарної теплопровідності в огородженні скловарної печі при наявності повітряного охолодження та багатошарової ізоляції з урахуванням пристінного охолодженого шару скломаси. Виконано порівняння отриманих розрахункових даних з даними експериментальних досліджень.

The results of solving 2–D problem of heat conductivity in encluosure side of glass features of bathing type glass furnaces with taking into account layer of cooled glass, air cooling, multilayer insulation are presented. Comparison of the design data with the experimental data is made.
Keywords: стекловаренные печи; варочные бассейны; огнеупоры; огнеупорные брусья