Анан'єва, Валерія ВікторівнаКричковська, Лідія ВасилівнаВаранкіна, Олександра ОлександрівнаБєлінська, Анна ПавлівнаЯкушко, Вікторія Сергіївна2019-04-222019-04-222016Розробка комплексного підкислювача для емульсійної продукції оздоровчого призначення / В. В. Анан'єва [та ін.] // Технологический аудит и резервы производства = Technology audit and production reserves. – 2016. – № 5/3 (31). – С. 53-58.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/40797Досліджено склад комплексного підкислювача у рецептурі низькокалорійного соусу. Визначена залежність смакових якостей продукту від концентрації складових комплексного підкислювача. Встановлено концентрації кислот в складі підкислювала (оцтова — 0,2–0,4 %, яблучна — 1,0 %, цитринова — 2,0 %), що забезпечують оптимальні показники смакових якостей продукту. Визначено, що зміни рН продукту та концентрація оцтової кислоти обернено пропорційні.ukхарчові добавкибіологічна цінністьнизькокалорійний соусяблучна кислотакомплексний підкислювачРозробка комплексного підкислювача для емульсійної продукції оздоровчого призначенняArticle10.15587/2312-8372.2016.80474