Формування конфліктологічної культури майбутніх інженерів-машинобудівників: результати експерименту - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2007)
У статті проаналізовані особливості організації формувального етапу експерименту з метою формування конфліктологічної культури майбутнього інженера-машинобудівника. Виділено критерії та показники сформованості конфліктологічної культури: інтелектуально-пізнавальний, аналітико-рефлексійний, мотиваційний, емоційний та предметно-практичний. Здійснено обґрунтування і забезпечення реалізації педагогічних умов, що дозволили виявити ефективність методики формування конфліктологічної культури.

In the present article the author exposes to organizations forming stage of the experiment for to form mechanical engineering students conflictological culture. The criteria and factors conflictological culture had been chosen: intellectual-cognitive, analyst, motivational, emotional and subject-practical. The realized motivation and provision to realization of the pedagogical conditions, which have allowed to reveal efficiency of the methods of the forming conflictological culture.
Results of the experiment in forming of future mechanical engineers’ conflictological culture
Keywords: вища технічна освіта; вищі технічні навчальні заклади; підготовка фахівців; конфлікт; культура; інженерна освіта; conflict; crop; student; engineer