Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсів "Основи САПР", "Основи CAD/CAM CIM", "САПР металорізального обладнання" - Добротворський, Сергій Семенович; Ушаков, Олександр Миколайович; Басова, Євгенія Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Сучасне машинобудування розвивається в рамках цифрових технологій і потребує постійного моніторингу новітніх систем автоматизованого проектування деталей для забезпечення високої якості та низької собівартості продукції. Розробити якісну та конкурентоспроможну технологію виготовлення точних деталей із виключенням похибок обробки та пошуку оптимальних технологічних режимів на етапі виготовлення виробу сього-дні можливо лише за умови використання передових САПР, тобто систем, що реалізують проектування деталей в умовах якого всі проектні рішення або їх частини отримані в результаті розрахунків та створення математич-них моделей на ПК (персональному комп’ютері).
Keywords: методичні вказівки; проектування; SolidWorks; креслення; ескіз тривимірний; метал листовий; моделювання твердотільний; передача черв'ячна; передача зубчаста