Учет лингвистических переменных при создании систем объективной медицинской диагностики - Замковой, А. С.; Мустецов, Т. Н. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто питання оптимізації кількості і розподілу по числовій шкалі значень лінгвістичних змінних при створенні систем медичної діагностики. Запропоновано вираження для обчислення імовірності діагнозу з урахуванням кореляції між показниками.

Questions of optimization of quantity and distribution on a numerical scale of linguistic variables are considered at creation of systems of medical diagnostics. Expression for calculation of probability of the diagnosis in view of correlation between parameters is offered.
Keywords: человеко-машинный комплекс; интеллектуальные системы; восприятие врача; закон Шеннона; шкала Харрингтона