Визначення залежності модуля пружності склопластиків з різними системами тверднення від температури випробування - Карандашов, Олег Георгійович; Авраменко, Вячеслав Леонідович; Підгорна, Лідія Пилипівна (My University, 2017)
Досліджена теплостійкість різних епоксидних компаундів з метою їх експлуатації у певному температурному інтервалі. Досліджено вплив температури на фізико-механічні властивості труб, а саме модуль пружності (Юнга) при розтягу у поздовжньому напрямі, та їх зміну в залежності від хімічної природи твердника.

Thermal stability has been studied of different epoxy compounds designed for their use in certain temperature ranges. Effects of temperature are reported upon physical and mechanical properties of pipes, in particular, their modulus of elasticity under axial tension, and their dependence on chemical nature of the solidifier.
Keywords: теплостійкість; трубопроводи; полімерний компаунд; наповнювачі; хімічні реакції; твердники; solidifier; modulus of elasticity; thermal stability; polymer compound; filler