Непряме визначення обертального моменту досліджуваного електродвигуна - Бурштинський, Мирон Васильович; Хай, Михайло Васильович; Харчишин, Богдан Михайлович (НТУ "ХПІ", 2018)
Розглядається спосіб визначення обертального моменту електродвигуна за допомогою некаліброваного навантажувального генератора постійного струму без стабілізації магнітного потоку. Обґрунтовується спосіб непрямого визначення електрорушійної сили для визначення обертального моменту. Пропонується методика розрахунку потужності на валу досліджуваного двигуна. Підвищена точність вимірювання обертального моменту на валу.

Implementing an indirect determination of the electromotive force by the voltage drop across the load and in the circle of an anchor in the constant current generator.
An indirect determination of the torque of the researched electric motor
Keywords: обертальний момент; навантажувальний генератор; магнітний потік; стабілізація; електрорушійна сила; потужність на валу; torque; load generator; magnetic flux; stabilization; electromotive force; shaft power