Спосіб правки торцевих абразивних кругів на шліфувальних верстатах з вертикальним шпинделем - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Кравченко, Сергій Іванович; Клименко, Віталій Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Спосіб правки торцевих абразивних кругів на шліфувальних верстатах з вертикальним шпинделем, при якому використовують алмазний олівець, встановлений на столі верстата, а зону правки охолоджують за допомогою рідинного змащувально-охолоджувального технологічного середовища. Використовують ванну з розташованою в ній плитою з системою технологічних пазів і отворів, алмазний олівець встановлюють в плиті, висоту вильоту його робочої поверхні над рівнем плити приймають не менше 0,1 мм, ванну заповнюють рідинним змащувально-охолоджувальним технологічним середовищем, останнє примусово подають у внутрішню порожнину круга через систему технологічних пазів і отворів в плиті за рахунок використання методу сполучених посудин, причому його рівень у ванні забезпечують вище за рівень робочої поверхні олівця на величину не менше 5 мм.
Keywords: патент; модель корисна; машинобудування; різання; шліфування; мастильно-охолоджувальне технологічне середовище