Оптимізація корпоративної стратегії: елімінація неефективних економічних складових - Сусліков, Станіслав Вячеславович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Стаття присвячена питанню оптимізації корпоративних стратегій в умовах сучасної економічної нестабільності. Автори розглядають методики обробки інформації, необхідні для виявлення та елімінації неефективних економічних складових у стратегічному плануванні підприємства. У статті розглядаються результати аналізу досвіду вітчизняних та закордонних компаній у сфері оптимізації корпоративних стратегій. Основний акцент робиться на використанні сучасних методів та інструментів обробки інформації, таких як семантичний аналіз, порівняльний аналіз, сопоставление та інші, для отримання об'єктивних даних та числових оцінок. Автори виділяють ключові фактори, які слід враховувати при оптимізації корпоративної стратегії, такі як ефективність, рентабельність, ризики, конкурентність та інші. Вони також розглядають підходи до вибору джерел інформації та методів обробки даних. Стаття містить практичні рекомендації для керівників компаній щодо покращення процесів прийняття стратегічних рішень, підвищення комплексного соціально-економічного стану та конкурентоспроможності підприємства в умовах економічної нестабільності.

This article addresses the crucial issue of optimizing corporate strategies in the context of modern economic instability. The authors explore information processing methodologies necessary for identifying and eliminating ineffective economic components in the strategic planning of a company. The article examines the results of analyzing the experiences of both domestic and international companies in the field of corporate strategy optimization. The main emphasis is placed on the utilization of contemporary methods and tools for information processing, such as semantic analysis, comparative analysis, juxtaposition, and others, to obtain objective data and numerical assessments. The authors highlight key factors that should be considered when optimizing a corporate strategy, including efficiency, profitability, risks, competitiveness, and others. They also discuss approaches to selecting sources of information and data processing methods. The article provides practical recommendations for company executives to improve the strategic decision-making processes, enhance the overall socio-economic state, and increase the competitiveness of the enterprise in the conditions of economic instability.
Optimization of corporate strategy: elimination of ineffective economic components
Keywords: економіка; оптимізація; корпоративна стратегія; економічні складові; обробка інформації; стратегічне планування; economics; optimization; corporate strategy; economic components; information processing; strategic planning