Аналіз причин руйнування плит гасильного вагона: порівняння з зарубіжними дослідженнями та рентгенофлуоресцентний аналіз складу - Нестеренко, Сергій Вікторович; Баннiков, Леонід Петрович; Борисенко, Олександр Людвикович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто причини виходу з ладу плит гасильного вагона, виготовлених із нержавіючої сталі. Показано схожість руйнувань із результатами зарубіжних досліджень аналогічних руйнувань, визначено склад поверхневого шару та плити за допомогою рентгенофлуо-ресцентного аналізу. The reasons for the failure of the quenching car plates made of stainless steel have been investigated. The similarity of the damage to the results of foreign studies on analogous failures has been demonstrated, and the composition of the surface layer and the plate has been determined using X-ray fluorescence analysis.
Keywords: гасiння коксу; корозійне розтріскування під напругою; coke quenching; stress corrosion