Підходи та моделі оцінки організаційно-економічної стійкості підприємств - Баришева, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто підходи та моделі оцінки організаційно-економічної та фінансово-економічної стійкості. Проведений аналіз та порівняння підходів показали доцільність застосування методів оцінки стійкості підприємств на основі використання теорії автоматичного управління.

Approaches and models of organizational-economic and financial-economic sustainability of enterprises were considered. The analysis and comparison of approaches showed appropriateness of the methods for evaluating stability on basis of automatic control theory.
Keywords: ринкова економіка; промислові підприємства; організація підприємств; економіка підприємств; автоматичне управління