Туристична діяльність як чинник успішної соціалізації старших підлітків - Кравченко, Т. П.; Данилко, В. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В сучасній психолого-педагогічній літературі туристична діяльність визначається як комплексний засіб всебічного розвитку підростаючого покоління в активному пізнанні та вдосконаленні навколишнього середовища та самих себе в процесі цієї діяльності. А от сама соціалізація це складний та багаторівневий процес входження особистості в соціальне середовище, засвоєння, використання та подальшої трансляції соціальної інформації у вигляді установок, цінностей, соціальних ролей, властивостей та якостей особистості. Мета нашого дослідження – теоретично проаналізувати, виявити можливості, та довести ефективність туристичної діяльності як фактору успішної соціалізації старших підлітків. У сучасній педагогічній літературі туристична діяльність визначається як комплексний засіб всебічного розвитку підростаючого покоління в активному пізнанні та вдосконаленні навколишнього середовища та самих себе в процесі туристичної діяльності.
Keywords: соціалізація; туризм; підлітки; освітній процес; socialization; tourism; teenagers; educational process