Створення дизайн-макету сторінок і айдентики інтернет-магазину косметики - Федченко, Ганна Валеріївна; Воронцова, Дар'я Володимирівна; Явдошенко, В. С.; Томків, В. П. (Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Богдана Хмельницького, 2021)
В роботі досліджуються останні тренди в створенні дизайну, виготовленні концептуальної моделі розробки веб-сайту, адаптації сайту згідно проаналізованих веб-сторінок, з впровадженням законів, правил та принципів дизайну. Досліджено два найбільш поширених методу розробки веб-сайтів, які добре працюють як на настільних комп'ютерах, так і на мобільних пристроях, - це чуйний і адаптивний дизайн. Використовано лінії, форми, колір, текстури, розмір і т. д., а також багато інших елементів для створення акценту. Розглянуті принципи дизайну, що полегшують акцент: баланс, близькість, вирівнювання, повторення. Закон близькості каже, що сприйняття елементів, які знаходяться поруч один з одним, буде єдиною групою. Виділяючи елемент з цієї групи, привертаємо додаткову увагу до нього. Була використана 12 колонна бустрапівська сітка, яка суттєво облегшує роботу верстальника та розробника сайту. Проаналізовано наявність зручної навігації та прозорість структури сайту, враховуючи художню цінність та чіткість графічного дизайну, а також доброзичливість сайту до пошукових систем. Зручність користування пов’язана зі здатністю споживача визначити, де він перебуває і що він чи вона може робити в кожен момент навігації по сторінкам сайту. Розроблено юзер-флоу для даного проекту, для чого були проаналізовані сучасні вимоги до ecommerce-сайтів. Було досліджено повний шлях користувача від першого візиту на сайт до покупки – цільової дії. Функціонал сайту реалізовано з використанням технологій web-програмування, з метою зробити зручний і ефективний інструмент бізнесу. Виконано програмну частину розробки сайту з використанням HTML, CSS і JavaScript. Проведено тестування функціональності, виконана перевірка usability сайту, тестінг інтерфейсу, UI Testing. За результатами тестування інтерфейсу користувача, була виконана перевірка на відповідність всім вимогам та стандартам графічних інтерфейсів. Тестування кросбраузерності на Mozila Firefox, Opera, Google, Safari та запущено веб-сайт в роботу для приваблення клієнтської бази.

The work examines the latest trends in design creation, making a conceptual model for developing a website, adapting a website according to analyzed web pages, using laws, rules and design principles. Explored two of the most common methods of designing websites that work well on both desktop and mobile - responsive and responsive design. Used lines, shapes, color, textures, size, etc., as well as many other elements to create an accent. Considered design principles that facilitate emphasis: balance, closeness, alignment, repetition. The Law of Intimacy says that the perception of elements that are next to each other will be a whole group. Selecting an element from this group, we draw additional attention to it. A 12-column bootstrap grid was used, which greatly facilitates the work of the layout designer and site developer. The presence of convenient navigation and transparency of the site structure is analyzed, taking into account the artistic value and clarity of the graphic design, as well as the friendliness of the site in search engines. Usability refers to the ability of the consumer to determine where he or she is and what he or she can do at each moment of navigation through the pages of the site. A user flow was developed for this project, for which modern requirements for ecommerce sites were analyzed. The full path of the user from the first visit to the site to the purchase was investigated - the target action. The functionality of the site is implemented using web programming technologies in order to make a convenient and effective business tool. Completed the software part of the website development using HTML, CSS and JavaScript. Functionality testing was carried out, site usability was checked, interface testing, UI Testing. Based on the results of interface testing, a check was performed for compliance with all requirements and standards of graphical interfaces. Completed cross browser testing on Mozila Firefox, Opera, Google, Safari and launched the website to attract a customer base.
Creation of a design layout of pages and identics of an internet cosmetics store
Keywords: веб-сайт; дизайн; золотий перетин; айдентика; шрифт; колір; інтерфейс користувача; лінії; текстури; форми; website; design; golden ratio; identity; font; color; interface; lines; textures; shapes