Розвиток шкіряного бізнесу на засадах сталого розвитку - Князь, Віктор Анатолійович; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (ТзОВ "Фірма "Камула", 2025)
У науковій доповіді розглянуто проблематику розвитку шкіряного бізнесу в контексті концепції сталого розвитку, що передбачає інтеграцію економічних, соціальних та екологічних чинників у виробничу діяльність. У результатах дослідження наведено приклади успішних кейсів європейських та американських компаній, які демонструють практичну реалізацію принципів сталого розвитку. Визначено, що поєднання екологічної відповідальності, соціальної орієнтації та економічної ефективності створює стратегічні переваги для підприємств галузі. Зроблено висновок, що сталий розвиток виступає не лише як теоретична концепція, але й як практичний інструмент забезпечення конкурентоспроможності шкіряної промисловості у глобальній економіці.

In the scientific report, the issues of leather business development are examined in the context of the sustainable development concept, which implies the integration of economic, social, and environmental factors into production activities. The research results present examples of successful cases from European and American companies that demonstrate the practical implementation of sustainable development principles. It is determined that the combination of environmental responsibility, social orientation, and economic efficiency creates strategic advantages for enterprises in the industry. The conclusion emphasizes that sustainable development functions not only as a theoretical concept but also as a practical tool for ensuring the competitiveness of the leather industry in the global economy.
Keywords: шкіряна промисловість; сталий розвиток; екологічна модернізація; соціальна відповідальність; інновації; альтернативні матеріали; міжнародні стандарти; leather industry; sustainable development; ecological modernization; social responsibility; innovation; alternative materials; international standards