Дослідження процесу закачування шламів у відпрацьовані соляні свердловини на маломасштабних моделях - Шестопалов, Олексій Валерійович (НТУ "ХПІ", 2008)
Описана умова подібності процесу закачування шламів у відпрацьовані соляні свердловини. Наведено результати лабораторних досліджень на маломасштабних моделях. Представлені дані ущільнення осаду в підземних порожнинах. Досліджено ризик забруднення розсолу іонами кальцію і магнію. Проаналізовано умови захороненння відходів содового виробництва у відпрацьованих камерах вилуговування.
Keywords: закачування шламів; ущільнення осаду; забруднення розсолу; соляна свердловина; содове виробництво