Дослідження характеристик масо-ростових індексів та формул для визначення нормальної ваги людини - Блещунова, Катерина Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Довжина та маса тіла людини є основною інформацією в антропометричному дослідженні. Індекс маси тіла є нормалізацією ваги до зросту і використовується для класифікації ожиріння. Проте етнос, стать, вік та статура теж є значущими факторами для аналізу отриманих даних. Робота спрямована на визначення чеснот та недоліків найбільш поширених формул ідеальної ваги тіла та ваго-ростових індексів, які використовуються для визначення діапазонів нормальної ваги людини. Пошук джерел інформації проводився в електронних базах даних Pubmed, Embase та Google Scholar з використанням наступних пошукових термінів: "ІМТ", "належна маса тіла" та "ваго-ростовий індекс".
Keywords: антропометричні дослідження; ідеальна вага; належна маса тіла; ваго-ростові індекси; витрати енергії; критерії здоров'я; класифікація ожиріння; дослідження характеристик