Роздільно-поєднаний ультразвуковий перетворювач електромагнітного типу для контролю імпульсами хвиль релея - Сучков, Григорій Михайлович; Плєснецов, Сергій Юрійович; Мигущенко, Руслан Павлович; Кропачек, Ольга Юріївна; Плєснецов, Юрій Олександрович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Роздільно-поєднаний ультразвуковий перетворювач електромагнітного типу для контролю імпульсами хвиль Релея має корпус та закріплені в ньому протектор, джерела постійного магнітного поля, збуджуючі та приймаючі високочастотні котушки індуктивності з лінійними робочими ділянками, які виконані у зигзагоподібній формі і розміщені в неелектропровідній неферомагнітній основі, високочастотні котушки індуктивності розміщені в одній площині таким чином, що лінійні робочі ділянки високочастотних котушок індуктивності розташовані під кутом відносно осі, яка перпендикулярна напрямку випромінювання ультразвукових імпульсів вздовж поверхні виробу. Лінійні робочі ділянки одної збуджуючої високочастотної котушки індуктивності розміщені в неелектропровідній неферомагнітній основі під кутом 90° відносно осі, яка перпендикулярна напрямку випромінювання ультразвукових імпульсів вздовж поверхні виробу. Дві приймаючі високочастотні котушки індуктивності розміщені з двох сторін збуджуючої високочастотної котушки індуктивності так, що кути їхніх лінійних робочих ділянок складають 150°…170° відносно осі, яка перпендикулярна напрямку випромінювання ультразвукових імпульсів вздовж поверхні виробу.
Keywords: патент; корисна модель; засоби неруйнівного контролю; безконтактні електромагнітно-акустичні перетворювачі; імпульси; магнітне поле; котушки індуктивності