Формальні мови, граматики та автомати - Гавриленко, Світлана Юріївна (My University, 2021)
Наведено класичні моделі, методи, алгоритми теорії формальних мов та граматик. Розглянуто LL(1)-граматики, LR(k)-граматики, граматики простого та операторного передування. Наведено моделі скінчених автоматів, а саме: автомати перетворювачі та автомати розпізнавачі. Розглянуто моделі низхідних та висхідних магазинних розпізнавачів. Теоретичний матеріал ілюстровано численними прикладами. Для самостійного виконання надано багато вправ. Навчальний посібник орієнтовано для студентів, як навчаються за спеціальністю 123 "Комп'ютерна інженерія" та може бути корисним для студентів, які навчаються за спеціальністю 122 "Комп'ютерні науки".
Keywords: навчальний посібник; порожня мова; синтаксичний розбір; ліве виведення; праве виведення; форма Наура-Бекуса; синтаксичні діаграми; скінченні автомати; спадні розпізнавачі; висхідні LR(k)-розпізнавачі; граматики передування