Анодна поведінка матеріалів на основі рідкісних і розсіяних елементів - Штефан, Вікторія Володимирівна; Артеменко, Валентина Мефодіївна; Смирнова, Олександра Юріївна; Богоявленська, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015)
Навчально-методичний посібник висвітлює сучасні уявлення про анодну поведінку рідкісних, розсіяних металів та матеріалів на їх основі; фізико-хімічні підґрунтя електрохімічного формування оксидних покриттів; уявлення про механізм синтезу покриттів при мікродуговому оксидуванні. Посібник містить методичне забезпечення до лабораторних робіт та практичні завдання. У посібнику використано результати роботи авторів у галузі анодної поведінки металів. Розраховано на викладачів, аспірантів, і студентів вищих навчальних закладів денної та заочної форм навчання напрямів "Хімічна технологія та інженерія".
Keywords: навчальний посібник; електрохімічне розчинення; пасивність матеріалів; рідкісні елементи; розсіяні елементи; оксидування металів; мікродугове оксидування