Моделювання граничних пластичних деформацій при нестаціонарних процесах та задачі оптимізації - Михалевич, В. М.; Краєвський, В. О.; Добранюк, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто задачу апроксимації експериментальних даних, необхідних для визначення накопиченої деформації за умов складного деформування, що має місце на вільній бічній поверхні під час вісесиметричного осадження циліндричних зразків за різних умов тертя на торцях.

The problem of the experimental data’s approximation, necessary for accumulate strain’s definition under conditions of complex strain which occur on a free lateral surface during axial-symmetric compression of cylindrical samples under different conditions of friction at the end faces is considered in details.
Keywords: осадка циліндричних зразків; апроксимація деформацій; накопичена деформація; диференціальні рівняння; approximation of strains; accumulate strain