Модернізація алгоритмів хешування при захисті інформації - Рисований, Олександр Миколайович (ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет", 2026)
У даному дослідженні розглядаються можливі шляхи до удосконалення алгоритмів хешування при захисті інформації. Головний аспект цієї проблеми – якісні показники алгоритмів не повинні бути гіршими від початкових значень. Найпростішим прийомом удосконалення відомих алгоритмів є шлях зменшення часу отримання хеш без зміни інших критеріїв оцінювання. Це досягається за рахунок використання інструкцій паралельної обробки даних набору AVX2. Наступною проблемою, яка вирішується у роботі є перевірка колізій при отриманні хеш та відповідність якісних показників початковим.

This study considers possible ways to improve hashing algorithms for information protection. The main aspect of this problem is that the quality indicators of the algorithms should not be worse than the initial values. The simplest way to improve known algorithms is to reduce the time to obtain a hash without changing other evaluation criteria. This is achieved by using the parallel data processing instructions of the AVX2 set. The next problem that is solved in the work is checking for collisions when obtaining a hash and the correspondence of the quality indicators to the initial ones.
Keywords: хешування; інформація; захист інформації; алгоритми хешування; хеш; обробка даних