Дослідження стаціонарного режиму та перехідного процесу в неідеальних системах - Лебеденко, Яна Олександрівна; Міхлін, Юрій Володимирович (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2022)
Розглядається резонансна поведінка двох систем з трьома степенями свободи, що пов’язані з обмеженим джерелом енергії (або неідеальних систем). Для опису динаміки цих систем використовується метод багатьох масштабів, перехідний процес описано за допомогою апроксимацій Паде. Отримані аналітичні розв’язки порівняно з результатами числового моделювання відповідних систем, представлено наближення перехідних процесів до резонансного стаціонарного режиму.
Keywords: системи з обмеженою потужністю; резонанс; стаціонарний режим; перехідний процес; Паде-апроксимації