Метрологічне забезпечення якості продукції у машинобудуванні - Федорович, Володимир Олексійович; Пупань, Лариса Іванівна; Островерх, Євген Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У посібнику розглянуто загальні принципи метрологічного забезпечення як складової частини системи контролю якості продукції. Наведено особливості його практичної реалізації на машинобудівних підприємствах. Матеріал викладено відповідно до змісту курсів "Метрологічне забезпечення якості", "Сертифікація та метрологічне забезпечення якості", "Системи управління якістю" та ін. Призначений для студентів спеціальності "Прикладна механіка" денної, заочної та дистанційної форм навчання.
Keywords: навчальний посібник; машинобудування; якість продукції; метрологія; прикладна механіка; процес вимірювання