Економіка та організація виробництва програмних продуктів - Романчик, Тетяна Володимирівна (Видавничий центр НТУ "ХПІ", 2021)
У конспекті лекцій викладено теоретичні аспекти ефективної організації процесу виробництва програмного продукту. Програмний продукт розглядається як окрема категорія товарів, представлених на ринку. Розглянуто основні принции та підходи до планування ходу виконання розробки, визначення вартісних показників матеріально-технічних ресурсів, що задіяні у процесі, розрахунку достатньої кільності працівників. Викладений матеріал дозволяє здійснити вартісну оцінку готового продукту та визначити економічну ефективність капіталовкладень у його розробку. Конспект лекцій призначений для студентів ВНЗ спеціальності "Комп'ютерні науки", може бути корисним для фахівців у галузі розробки та просування складних програмних продуктів.
Keywords: конспект лекцій; економіка; економіка програмних продуктів; організація виробництва; програмний продукт