Методичні вказівки до самостійної роботи за темою "Механічні коливання та хвилі" - Храмова, Тетяна Іванівна; Кривоніс, Світлана Станіславівна; Шелест, Тетяна Миколаївна (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2022)
Важливою складовою навчального процесу є здобуття студентами знань з фізики не тільки на лекціях, лабораторних та практичних заняттях, а й під час самостійної та індивідуальної роботи. Вміння розв’язувати задачі є одним з головних критеріїв оволодіння фізикою. У поданих методичних вказівках наводяться теоретичні відомості, приклади розв’язання типових задач, студентам пропонується дати відповідь на контрольні запитання, розв’язати задачі різних рівнів складності з розділу "Механічні коливання та хвилі" курсу "Фізика". Поєднання тестових завдань, типових та нестандартних задач дасть можливість студентам більш досконало опанувати предмет курсу. Ряд задач підвищеної складності сприятиме поглибленню знань з дисципліни "Фізика" за допомогою творчого пошуку та вивчення запропонованих проблем. Наведений на початку роботи теоретичний матеріал з розділу "Механічні коливання та хвилі" має на меті сприяти більш успішному розв’язанню задач. Таким чином, дані методичні вказівки до самостійної роботи студентів є корисними як у плані засвоєння теоретичного матеріалу, так і щодо можливості перевірки знань. Методичні вказівки призначені для студентів усіх технічних спеціальностей денної форми навчання.
Keywords: методичні вказівки; класифікація коливань; гармонічні коливання; диференціальні рівняння; кінетична енергія; фігури Ліссажу; хвильові процеси; фазова швидкість