Теоретичні основи аналізу фінансового стану підприємства - Крикун, Валерія Володимирівна; Білокопитова, Аліна Вадимівна; Побережна, Наталія Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті обгрунтовано теоретичні основи аналізу фінансовго стану підприємства. Розкрито основні функції фінансового аналізу та його мету. Визначено завдання та методи аналізу фінансового стану підприємства. Обгрунтовано доцільність проведення інтегральної і комплексної діагностики фінансового стану сучасного підприємства та запропоновано шляхи оптимізації його фінансовго стану.
Keywords: фінінсовий стан; ліквідність; платоспроможність; фінансова стабільність; експрес-аналіз; поглиблений фінансовий аналіз