Сучасні засоби управління структурою капіталу підприємства в умовах економіки знань - Латишева, І. Л. (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті визначені основні проблеми щодо формування структури капіталу в умовах становлення та розвитку економіки знань. Зазначено важливість інтелектуального капіталу як одного з головних елементів структури капіталу підприємств. Визначено необхідність розроблення сучасного засобу управління структурою капіталу та запропоновано використання двовимірної матриці. Реалізація запропонованого засобу відбувається згідно до позиціонування підприємств у матриці «норма прибутку на інтелектуальний капітал» – «рівень капіталу, інвестованого в діяльність підприємства».
Keywords: капітал інтелектуальний; матриця; квадрант; заходи управлінські