Вплив занять оздоровчим плаванням на фізичний стан жінок похилого віку - Горенко, З. А.; Демченко, М. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Показано, що 8-тижнева програма з оздоровчого плавання з елементами аквааеробіки покращує фізичний стан жінок похилого віку – статистично значуще знижується маса тіла, індекс маси тіла, систолічний та діастолічний артеріальний тиск, частота серцевих скорочень та частота дихання під час тренування, збільшується дистанція, яку змогли пропливти жінки в тесті Купера.
Keywords: здоров'я жінок; жінки похилого віку; фізичний стан; оздоровче плавання; старіння; тест Купера