Дослідження впливу характеристик підвіски автомобіля малого класу на плавність ходу та її модернізація - Артюшенко, Анатолій Дмитрович; Суярков, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено аналіз існуючих характеристик амортизаторів автомобілів, складена математична модель процесу руху по характерному дорожньому покриттю, досліджені можливості підвищення плавності ходу.

The analysis of the existing characteristics of shock absorbers cars made up the mathematical model of the process of movement by the typical pavement, investigated the possibility of raising ride.
Keywords: модель математична; покриття дорожнє; амортизатор; smooth ride; suspension; road surface; mathematical model; shock absorber