Возможность использования системы отопления в качестве источника тепла теплового насоса для системы ГВС в межотопительный период - Товажнянский, Леонид Леонидович; Бабак, Татьяна Геннадиевна; Дуич, Н.; Краячич, Г.; Хавин, Геннадий Львович (НТУ "ХПИ", 2013)
Розглянуто задачу модернізації теплового пункту (ТП) опалення з двохступеневою змішаною схемою приєднання системи гарячого водопостачання у міжопалювальний період. Як джерело тепла теплового насосу (ТН) використовується опалювальна вода внутрішнього контуру системи опалювання. У літній період можливе централізоване охолодження помешкань за допомогою квартирних опалювальних пристроїв. Для роботи у системі ТН обрано хладагент R600, як екологічно безпечний та такий, що має низький тиск випаровування та конденсації. Проведено економічний розрахунок роботи ТП у міжопалювальний період з ТН та без нього.

The problem of modernization of the heating module (HM) with two-stage mixing scheme of the hot water supply by installing a heat pump (HP) meant for to work in interheating period. As a heat source is used water of the heating system of the building. During the summer, perhaps district cooling facilities in apartment heaters. The refrigerant R600 is selected as most environmentally friendly and low-pressure evaporation and condensation. An economic calculation is made for HM working with HP and without HP.
The ability to use the heating system as source of heat pump for the hot water supply in interheating period
Keywords: ТН; горячее водоснабжение; массовая застройка; центральный тепловой пункт; индивидуальные тепловые пункты